To Øl

To Øl maakt machtige bieren, vol smaak en karakter. Bieren die je niet gemakkelijk vergeet (behalve als je er teveel van op hebt). Bieren met een scherp randje maar soms ook met een hoek af. Voor To Øl gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.

In 2005 zaten Tobias Emil Jensen en Tore Gynther nog op de middelbare school – het Det Fri Gymnasium in Kopenhagen. Met hun leraar Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) spraken ze over het vreemde feit dat de meeste Deense brouwerijen altijd maar uitriepen dat hun oubollige bieren al meer dan 100 jaar werden gebrouwen, in plaats van te benadrukken hoe hun bier nu eigenlijk smaakt en wat er inzit. Alsof een saaie pils beter drinkbaar wordt omdat het al l00 jaar gemaakt wordt. Samen begonnen ze met allerhande brouwsels te experimenteren in de schoolkeuken en in 2010 werd To Øl opgericht.

To Øl maakt moderne bieren en gelooft dat je nooit beter bent dan je laatste brouwsel. Grenzen verleggen en provoceren zit in hun DNA maar op het einde van de rit staat de kwaliteit van het bier altijd voorop.

Gobsmack selecteert een tiental bieren uit het gevarieerde aanbod van To Øl. Die selectie verandert regelmatig, zodat we steeds nieuwe en bestaande stijlen in verschillende prijsklassen kunnen aanbieden.

C 2019 Gobsmack