Home/Craft bier import/Founders Brewing
Founders Brewing

Founders Brewing

Grand Rapids, Michigan, USA

Wie? Founders is één van de grondleggers van craftbier in de Verenigde Staten. Van een kleine brouwerij groeiden ze intussen tot een behoorlijke onderneming, maar ze blijven bieren maken die gerekend worden tot het absolute erfgoed van Amerikaanse craft.

Waarom wij? Onze samenwerking met Founders was het product van een toevallig contact met een goed gesprek. De kans om te werken met een pionier in het Amerikaanse craftbier die nog steeds topproducten maakt, grijpen we met beide handen aan.

Het favoriete bier van Kristof: “KBS of Kentucky Breakfast Stout, een imperial stout van 12% gerijpt op bourbonvaten. Je ziet dat bier tegenwoordig wel iets vaker in de winkelrekken, maar het is nog steeds heel bijzonder. Eén van de stamvaders van de barrel-aged stout zoals we die nu kennen. Het rijpt ook schitterend in de kelder, en daarom bieden we KBS in verschillende jaargangen aan.”

Het favoriete bier van Joos: “Curmudgeon’s Better Half, een old ale op bourbonvaten van 12,7%. Wat die mannen echt goed kunnen, is bier op bourbonvaten laten liggen. Je krijgt de alcohol en de smaak van de bourbon, maar het bier komt er wel mooi door.”

Je kent ze ook van:

  • CBS
  • Backwoods Bastard
  • All Day IPA

Meer weten over het geweldige bier van Founders?

Neem contact op
C 2019 Gobsmack

Just checking...

Oud genoeg voor bier?
Old enough for beer?
Assez vieux pour la bière?