Home/Craft bier import/Brouwateljee + Malterfakker
Het Brouwateljee / Malterfakker

Het Brouwateljee / Malterfakker

Lubbeek, België

Wie? Steven Bollion is een avontuurlijke en plezante brouwer en cafébaas in Lubbeek, op amper een kwartiertje van ‘Gobsmack HQ’ Leuven. Vroeger baatte hij het M Café in Leuven uit, en nu werken we graag met hem samen voor zijn eigen brouwsels. Onder het merk Brouwateljee maakt Steven de Belgische klassiekers als tripels en tarwebier, maar bij Malterfakker begint hij te experimenteren.

Waarom wij? Steven is al jaar en dag klant bij ons. Zowel zijn meer traditionele bieren als tripel, blond of witbier die hij brouwt bij Brouwateljee, als zijn meer avontuurlijke bieren – vooral de stouts – bij Malterfakker zijn altijd leuk om op te volgen.

Het favoriete bier van Kristof: “Vesalius, een kriekbier van 7% met echte Schaarbeekse krieken. Dat fruit frist een bruin bier zo mooi op, terwijl dat traditioneel toch een vrij zware stijl is.”

Het favoriete bier van Joos: “Voor mij is het de hele Spacelord-reeks imperial stouts. Er bestaan al redelijk wat varianten in, maar de licht pikante toets van de Habanero Heaven is wel extra speciaal en overheerlijk.”

Je kent ze ook van:

  • Brabantse Witte
  • Spacelord Habanero Heaven
  • Nights in White Session

Meer weten over het geweldige bier van Het Brouwateljee?

Neem contact op
C 2019 Gobsmack

Just checking...

Oud genoeg voor bier?
Old enough for beer?
Assez vieux pour la bière?