Home/Craft bier import/Poppels Bryggeri
Poppels craft beer

Poppels Bryggeri

Gotenburg, Zweden

Wie? Poppels is één van de bekendste microbrouwerijen van Zweden en is gevestigd in de prachtige westerse kuststad Gotenburg. Ze brengen kwaliteit zonder het aan de grote klok te hangen: van organische ingrediënten over de filosofie dat je van elk bier dat ze maken, er twee moet kunnen drinken. Dat is wat Poppels groot maakt in al hun bescheidenheid.

Waarom wij? Hetgeen ons vooral charmeerde, is het klein gedrukte bio-label op het etiket. Normaal pakt elke brouwer daar groot mee uit, maar zij vinden het maar normaal. Het nadeel van zo’n label is dat brouwerijen er zich vaak blind op staren en daarbij hun product vergeten. Dat doet Poppels dus niet.

Het favoriete bier van Kristof: “Sour Fruit Ale Strawberry, een sour met aardbei van 4,5%. Je proeft de echte en natuurlijke smaak van de aardbei, versterkt door frisse zuren in het bier. Ik kom ook uit de fruitstreek, dus ik kan ‘t weten! Zulke aroma’s, dat brengt de lente en de zomer in je glas.”

Het favoriete bier van Joos: “De DIPA van 8%. Sommige bieren in die stijl zijn me te onhandig en liggen zwaar op de maag, maar bij Poppels is dat absoluut niet het geval. Alle smaken zijn er, maar het blijft licht verteerbaar.”

Je kent ze ook van:

  • Passion Pale Ale
  • De jaarlijkse Barrel Aged Stout
  • Imperial NEIPA

Meer weten over het geweldige bier van Poppels?

Neem contact op
C 2019 Gobsmack

Just checking...

Oud genoeg voor bier?
Old enough for beer?
Assez vieux pour la bière?