Home/Craft bier import/Schneeeule Brauerei
Schneeeule / Analog

Schneeeule Brauerei

Berlijn, Duitsland

Wie? Schneeeule is een brouwerij uit Berlijn die de traditionele Berliner Weisse wil doen herrijzen: een unieke stijl die bijna was uitgestorven, heel laag in alcohol, frisse zuurte en bijna oneindig bewaarpotentieel. De excentrieke, maar oh zo warme Ulrike (Uli) en Andreas zijn de drijvende krachten achter Schneeeule en sinds kort ook hun zijproject Analog, waar vooral verse bieren zoals IPAs worden gemaakt.

Waarom wij? Uli en Andreas zwemmen tegen de stroom in, maar leveren een fantastisch product. Hun verhaal over het in ere houden van bijna verloren gegane brouwtradities is geloofwaardig en druipt van het enthousiasme. Een duidelijke visie waarin we heel graag meegaan.

Het favoriete bier van Kristof: “Marlene, een Berliner Weisse van 3%. Dat bier is echt een soort Orval in beleving: je kunt dat jong drinken, ouder, of zelfs héél oud. Een rasechte smaakevolutie die me nooit teleurstelt.”

Het favoriete bier van Joos: “Yasmin, een Berliner Weisse met jasmijn van 3,5%. Met zo’n smaakbom bewijst Schneeeule toch maar dat ze de onbetwiste kampioenen zijn van de laagalcoholische bieren.”

Je kent ze ook van:

  • Hot Irmi
  • Kennedy
  • Flora

Meer weten over het geweldige bier van Schneeeule?

Neem contact op
C 2019 Gobsmack

Just checking...

Oud genoeg voor bier?
Old enough for beer?
Assez vieux pour la bière?