Home/Craft bier import/Flying Dutchman – Nomad Brewing
Flying Dutchman - craft bier

The Flying Dutchman

Vantaa, Finland

Wie? Ronald de Waal is een Nederlander die al jaren in Finland woont. Vroeger werkte hij bij brouwerij De Raaf in Heurnen, bij Nijmegen. Nadat hij de hele wereld afreisde als bierimporteur, werd hij brouwer. In 2021 won hij World’s Best Stout op de World Beer Awards met de More Complicated Than Your Girlfriend Stout, en ook World’s Best Hoppy Wheat Beer met Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA. Hij zit ook jaarlijks bij de Belgische laureaten.

Waarom wij? Ronald overtuigde ons nadat hij binnen was geraakt bij de Proefbrouwerij toen niemand anders dat nog kon. Ronald maakt écht goed bier: inventief zonder in te boeten aan kwaliteit, betaalbaar, maar vooral: batch na batch altijd consequent.

Het favoriete bier van Kristof: “Rose Hipped Hibiscus Dipped Flower Power Funky Sour, een kettle sour van 4% met rozebottel en hibiscus. Een wilde combinatie van smaken in een heerlijk drinkbaar bier.”

Het favoriete bier van Joos: “Black is Black And I Want My Baby Back, een black rye IPA van 5,5%. Black IPA is geen makkelijke stijl, het kan al snel té worden. Maar met die koffietoetsen en de frisheid van de hop is het een echte blijver in het gamma, net als alle bieren van Ronald.”

Je kent ze ook van:

  • Tree Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA
  • More Dry and Sour Than Your Mother in Law
  • Free Kriek Zero Point Three Feel Free Non-ABV

Meer weten over het geweldige bier van Flying Dutchman?

Neem contact op
C 2019 Gobsmack

Just checking...

Oud genoeg voor bier?
Old enough for beer?
Assez vieux pour la bière?