Home/Craft bier import/Brouwerij De Kromme Haring
De Kromme Haring

Brouwerij De Kromme Haring

Utrecht, Nederland

Wie? De Kromme Haring is een succesvolle brouwerij en taproom in Utrecht. Ze spelen sterk lokaal, maar hebben ook internationaal zeker aftrek. Het zijn echte nerds op het vlak van vergisting, en hun motto ‘the only thing we fear is shitty beer’ klinkt als muziek in de oren.

Waarom wij? Stichter en mede-eigenaar Gijs van Wiechen kenden we al jaren, en betrok ons (gelukkig) bij zijn groeiverhaal toen hij klaar was om bier te gaan exporteren. Heerlijk drinkbare bieren ‘met een hoek af’. In Utrecht gaat men na het werk aan de toog hangen en wordt er vlotjes het ene glas na het andere verteerd. Zij weten écht wat ze doen.

Het favoriete bier van Kristof: “Dusky, een sour IPA van 4%. Dat bier zit echt precies in de sweet spot. Met Mosaic en Amarillo-hoppen geeft dat een prachtige frisheid waardoor ik meteen denk aan de lentezon.”

Het favoriete bier van Joos: “De barrel-aged versies van de Beluga imperial stout. Van de versie op Bruichladdich-whiskyvaten heb ik zelf wel wat flesjes gekocht om in de kelder te laten liggen. Zó goed dat die is!”

Je kent ze ook van:

  • Fugu
  • Wahoo
  • Barbarian Fishing

Meer weten over het geweldige bier van De Kromme Haring?

Neem contact op
C 2019 Gobsmack

Just checking...

Oud genoeg voor bier?
Old enough for beer?
Assez vieux pour la bière?