Home/Craft bier import/Nevel Artisan Ales
Nevel Wild Ales

Nevel Artisan Ales

Nijmegen, Nederland

Wie? Nevel is een brouwerij uit Nijmegen die zich focust op alles wat wild is. Of het nu gaat om de vergisting of wilde ingrediënten die recht uit de natuur worden geplukt: Nevel heeft een duidelijke visie en wijkt daar geen duimbreed van af. Eén van de fanatiekste projecten die we ooit hebben gezien.

Waarom wij? Doorgaans is Nevel niet echt iets voor de meeste ‘beer geeks’, maar in de gastronomie en wijnbars maak je altijd vrienden met écht avontuurlijke bieren als deze. Ze boren dus een heel ander segment aan, en als distributeur is dat altijd boeiend.

Het favoriete bier van Kristof: “Meander, een wild blond bier met rabarber en zwarte bessenblad van 6,1%. Het heeft de Dutch Beer Challenge 2021 gewonnen en is uitgeroepen tot het beste bier van héél Nederland. Dat een organisatie die doorgaans voor ‘veilige’ bieren kiest, zoiets een gouden medaille geeft… dat herstelt mijn vertrouwen.”

Het favoriete bier van Joos: “Mijmer, een wild ale met zwarte bes en venkelzaad van 5,2%. Het komt in de buurt van sommige fruitlambieken, en met het lage koolzuur is zo’n bier prima te combineren met kazen, bijvoorbeeld. Een rasecht degustatiebier.”

Je kent ze ook van:

  • Alm
  • Minne
  • Kwiek

Meer weten over het geweldige bier van Nevel?

Neem contact op
C 2019 Gobsmack

Just checking...

Oud genoeg voor bier?
Old enough for beer?
Assez vieux pour la bière?